Sposób przygotowania

Na początek musimy przygotować sobie bardzo dużą miskę. Następnie myjemy dokładnie ogórki i szatkujemy w plasterki. Marchewkę dokładnie myjemy szatkujemy w plasterki, następnie dusimy w garnku na rozgrzanym tłuszczu ok. 20 minut. Cebulę obieramy, kroimy w pół plastry, solimy i odstawiamy na 20 minut. Gdy minie 20 minut wrzucamy wszystkie warzywa do misy, dolewamy ocet, oliwę, solimy, wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy. Do umytych wcześniej słoików nakładamy sałatkę i pasteryzujemy ok. 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    tez takie robimy...:) smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Bardzo ładnie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !