Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek kiszony
cebula
boczek wędzony
sól
pieprz
majeranek
smalec
margaryna
woda
mąka
karkówka plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki.

Plastry karkówki rozbić, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. W środek włożyć po kawałku ogórka, cebulki i boczku. Zwinąć i spiąć wykałaczką lub związać nicią. Smażyć na odrobinie smalcu i margaryny. Gdy się przypieką podlać wodą i przykryć pokrywką. Dusić do miękkości. Na koniec zaciągnąć sos.
Ilość według uznania oraz na ile osób chcecie przygotować zraziki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 28.03.2012 14:06
Śliczne zraziki, muszą być przepyszne!
ziutula
ziutula 19.03.2012 22:01
zrazy bardzo lubię..
Jolanta14 08.02.2012 22:44
super obiad,pycha:)
kuklik 02.02.2012 17:24
przepyszne
IrenaM 27.01.2012 15:03
dzi? si? zabieram za zrazy :)
Izabela/bella81 19.01.2012 10:22
smaczne
Wacław 18.01.2012 14:57
pyszny obiadek !
gottrina 17.01.2012 11:17
lubie to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak