Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki wieprzowej.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa
sól
pieprz
ogórek kiszony
cebula
margaryna do smażenia
mąka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki wieprzowej.

Kroki postępowania

1
Szynkę podzielić na plastry i rozbić je. Posolić i popieprzyć z obu stron. Na plaster położyć kawałek ogórka, boczku i cebuli.
Krok 1 - Roladki z szynki wieprzowej. foto
2
Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Smażyć na margarynie.
Krok 2 - Roladki z szynki wieprzowej. foto
3
Gdy się trochę przypieką, podlać wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Roladki z szynki wieprzowej. foto
4
Sos zaciągnąć mąką z wodą (pół szkl.wody + czubata łyżka mąki).
Krok 4 - Roladki z szynki wieprzowej. foto
5
Smacznego:)
Krok 5 - Roladki z szynki wieprzowej. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 31.05.2012 09:28
pyszne!!!
manaika 19.04.2012 15:46
zjadłabym
Ada-Gaba 05.02.2012 08:46
uwielbiam rolady
Agnieszka_B 17.01.2012 22:11
Zapowiadają się bardzo smacznie:)
Beatris 17.01.2012 15:09
Bardzo często robię roladki na obiad. Moje dzieci je uwielbiają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak