Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane zrazy.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa plastry
ogórek kiszony
cebula
czosnek
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane zrazy.

Kroki postępowania

1
Plastry szynki rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Na plastrze ułożyć kawałek ogórka, szynki lub boczku, pół ząbka czosnku i kawałek cebuli. Zwinąć i spiąć wykałaczką.
Krok 1 - Zapiekane zrazy. foto
2
Wierzch zraza posypać przyprawą do wieprzowiny.
Krok 2 - Zapiekane zrazy. foto
3
Włożyć w rękaw do pieczenia i piec ok 1 godziny.
Krok 3 - Zapiekane zrazy. foto
4
Jeżeli ktoś lubi bardzo spieczone można 5 minut przed wyjęciem z piekarnika rozciąć rękaw. Smacznego.
Krok 4 - Zapiekane zrazy. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 19.09.2012 09:01
pyszne:)
daria899 13.02.2012 21:15
uwielbiam
romanrafal
romanrafal 04.02.2012 08:59
lubie takie jedzonko
Sroczka 17.01.2012 15:26
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak