Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bombonierka z domowymi kulkami rafaello

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 100 g
mleko w proszku 150 g
kokos 100 g
masło 100 g
cukier 100 g
woda 1/4 szklanki
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Bombonierka z domowymi kulkami rafaello

Zagotować wodę z cukirem, ostudzić. Po ostudzeniu wlać do miski, dodać 50g wiórków kokosowych, miękkie masło, mleko w proszku i bardzo drobno pokruszone krakersy. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.. Masę odstawić do lodówki na około 30 minut, by lekko stwardniała.

W tym czasie sparzyć migdały wrzątkiem i obrać ze skórek.

Z masy formować kulki wielkości rafaello wkładając do środka każdej z nich migdała. Przygotowane kulki obtaczać w kokosie. Ułożyć dekoracyjnie do pudełek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 31.01.2012 13:25
fajne
cooleczka 17.01.2012 11:58
smakowicte
mikrusiak 17.01.2012 11:46
ja też...:) chociaż domowe to nie to samo co oryginalne...;P
octo 17.01.2012 10:59
uwielbiam rafaello:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak