Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

30 dag maki, jajka, wodę oraz sól zagnieść ze sobą. Na stolnice wysypać pozostałe 10dag mąki i rozwałkować ciasto. Na rozwałkowane ciasto położyć miękką margarynę i zawinąć w ciasto. Wałkiem, mocno \"bić\" ciasto. Następnie rozwałkować i zwinąć na 4 części i ponownie \"pobić\" ciasto i rozwałkować. Czynność tą powtórzyć 4 razy. Ciasto zawinąć w ściereczkę i schłodzić w lodówce przez 24godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować, i upiec w temp. 180\'C ok 30 min. Upieczone pozostawić do przestygnięcia, a następnie przekroić.
Do garnuszka odlać 200 ml mleka i dodać obie mąki oraz żółtka. Wymieszać.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wow! to się nazywa super kremówka!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bajeczne ciasto, nie jadam takich często..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Uwielbiam kremówki, a takie w szczególności;):)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !