Sposób przygotowania

Ucieramy żółtka z margaryną. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec ubijamy białka . Gotowa pianę dodajemy do masy.

Smarujemy blachę margaryną i wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy po czym wylewamy go na jasne ciasto.

Kroimy brzoskwinie i dodajemy je do ciasta. Pieczemy w temp. 180 stopni ok 45 min.

Krem: gotujemy budyń na 0.5l mleka i pozostawić do wystygnięcia. Do lekko papkowatego masła dodajemy schłodzony budyń i mieszamy aż powstanie krem.

Na zimne ciasto nakładamy krem i polewamy polewą czekoladową.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !