Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody. Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż tak aby powstał prostokątny płat mięsa, zbić tłuczkiem, natrzeć roztartymi z solą 2 ząbkami czosnku, oprószyć pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, pozostały roztarty z solą ząbek czosnku, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Na przygotowany płat mięsa wyłożyć mięso mielone, wyrównać. Z jednej strony ułożyć obraną z osłonek parówkę, zwinąć mięso w rulon, związać bawełnianą nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, skropić 3-4 łyżkami gorącej wody, przykryć, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp około 190 stopni około 1 godziny polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem i bulionem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !