Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z cielęciny z kiełbasą parówkową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń cielęca 1,5 kg
mięso mielone 30 dag
parówki cienkie 2-3 szt
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
jajko 1 szt
smalec 3 łyżki
kostka rosołowa 1/2 kostki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z cielęciny z kiełbasą parówkową

Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wrzącej wody. Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż tak aby powstał prostokątny płat mięsa, zbić tłuczkiem, natrzeć roztartymi z solą 2 ząbkami czosnku, oprószyć pieprzem, odstawić do lodówki na pół godziny. Mięso mielone włożyć do miski, dodać jajko, pozostały roztarty z solą ząbek czosnku, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Na przygotowany płat mięsa wyłożyć mięso mielone, wyrównać. Z jednej strony ułożyć obraną z osłonek parówkę, zwinąć mięso w rulon, związać bawełnianą nitką. Obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, skropić 3-4 łyżkami gorącej wody, przykryć, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp około 190 stopni około 1 godziny polewając od czasu do czasu wytworzonym sosem i bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.10.2012 22:49
ale smakowitości
Seba 11.05.2012 09:13
fajne
olkaaa 22.04.2012 09:54
jeszcze nie jadłam
tomosatomos 08.04.2012 10:29
muszę spróbować
Iwona51
Iwona51 17.02.2012 09:26
pycha
zuzanna_z 17.01.2012 13:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak