Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z kurczaka 8 szt
boczek 12 plastrów
sól
pieprz
musztarda 3 łyżki
tymianek
czosnek 3 zabki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą

Kroki postępowania

1
Udka umyć i osuszyć. Natrzeć przyprawami , zmiażdżonym czosnkiem, odstawić na pół godziny
Krok 1 - Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą foto
2
Włożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą , dodać musztarde i piec około 20 minut.
Krok 2 - Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą foto
3
Potem na kurczaka nałożyć plastry boczku i nałożyć ponownie musztardę na całości, posypać tymiankiem. Kurczaka piec około 40 min.
Krok 3 - Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą foto
4
Przed samym wyjęciem z piekarnika zdjąć górę z naczynia żaroodpornego i włączyć termoobieg na 10 minut, aby mięso się zarumieniło. Wyłozyć na talerze, polać sosem musztrdowym
Krok 4 - Udźce z kurczaka z boczkiem i musztardą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 09.02.2012 08:41
mniam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak