Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane białym serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10-12 szt
papryka 1/2 szt
jabłko 1/2 szt
ziarna słonecznika 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
szczypiorek siekany 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 10 dag
ser żółty 2-3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane białym serem

Umyte pieczarki włożyć na kilka minut do wrzącej osolonej wody, wyjąć łyżką cedzakową, przepłukać zimną wodą, odciąć nóżki. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Ser twarogowy rozetrzeć ze śmietaną i musztardą. Dodać posiekane nóżki z pieczarek, szczypiorek, utarte na grubej tarce jabłko, słonecznik, drobno pokrojoną paprykę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Osuszone pieczarki posmarować oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, napełniać przygotowanym farszem, posypać żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.09.2012 10:00
ciekawy przepis
Dorian 13.07.2012 19:58
super pomysl
Katarzyna59 05.06.2012 16:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak