Sposób przygotowania

Jajko wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko, dodać aromat, mąkę, spirytus, szczyptę soli i dokładnie zmiksować. W głębokim rondelku rozgrzać olej, zanurzyć żeliwną foremkę na drucie i zaczekać do jej nagrzania. Następnie wyjąć z oleju, natychmiast zanurzyć w cieście do 2/3 wysokości, zaczekać kilka sekund, wyjąć z ciasta i włożyć do nagrzanego oleju. Ciasto samo odklei się od foremki, Gdy lekko się zrumieni, ciasteczka wyjąć widelcem i osączyć na papierowym ręczniku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    najpierw trzeba się zaopatrzyć w...foremkę:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    ciekawa sprawa z tą foremką:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    CIEKAWY KSZTAŁT
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    ciekawy kształt foremki:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale superowe ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !