Sposób przygotowania

kuskus zalać wrzątkiem i odstawić do spęcznienia wystudzić,cebulę obrać pokroić w drobną kostkę,natkę umyć i posiekać,nektarynki umyć jedną odłożyć do dekoracji a pozostałe pokroić w drobną kostkę,wystudzony kuskus wymieszać z pokrojoną cebulą,mandarynkami i natką doprawić do smaku solą i pieprzem skropić oliwą z oliwek dokładnie wymieszać na desce układać plasterki wędliny wołowej(może być także ulubiona szynka)nakładać na każdy plaster farsz i zawijać w roladki układać je na płaskim talerzu lub półmisku i przybrać mandarynką oraz sałatą rzymską,można także zalać roladki galaretą przygotowaną z kostki drobiowej i żelatyny dokładnie wymieszać aby żęlatyna się rozpuściła następnie polać roladki i wstawić do schłodzenia do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawie
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Trudno teraz spotkać wędlinę wołową w sklepie ...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !