Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 2 plastry
boczek wędzony 5 dkg
musztarda 1 łyżka
cebula mała
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe

Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Obraną cebulkę i boczek pokroić w małą kostkę. Każde mięso posmarować musztardą i posypać pokrojoną cebulką i boczkiem. Mięso dokładnie zwijać w roladki i obwiązać nitką. Masło i oliwę rozgrzać w rondelku, dać przygotowane roladki i obsmażyć z wszystkich stron. Jak będą podpieczone dodać szklankę wody, przykryć i dusić do miękkości na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolać jeszcze trochę wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 15.12.2013 20:13
to bedzie pyszny obiadek
Grazyna0211 26.07.2013 09:52
pyszne danie
Katarzyna59 09.07.2013 07:23
smaczniutkie roladki
Anna138 08.04.2013 23:00
Bardzo smaczne
babi17 07.02.2013 09:30
mniam mniam
RenataZ-et 18.11.2012 09:48
moje ulubione
mirosława4 18.02.2012 11:40
pyszne
jasiek 23.01.2012 15:58
apetyczne
Wafelek2601 19.01.2012 13:36
uwielbiam takie właśnie roladki
foczka-ks 17.01.2012 00:00
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak