Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Obraną cebulkę i boczek pokroić w małą kostkę. Każde mięso posmarować musztardą i posypać pokrojoną cebulką i boczkiem. Mięso dokładnie zwijać w roladki i obwiązać nitką. Masło i oliwę rozgrzać w rondelku, dać przygotowane roladki i obsmażyć z wszystkich stron. Jak będą podpieczone dodać szklankę wody, przykryć i dusić do miękkości na wolnym ogniu. W razie potrzeby dolać jeszcze trochę wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam takie właśnie roladki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetyczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Bardzo smaczne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczniutkie roladki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    to bedzie pyszny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !