Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa włoska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 25 dkg
makaron
śmietana 250 ml
mąka 3 dkg
ser 5 dkg
żółtko jajek 2
bulion 1,5 l
podroby 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa włoska

Ugotować bulion warzywny lub drobiowy. Ugotować makaron. Wywar podprawić zawiesiną z mąki i odrobiną zimnego wywaru, zagotować, połączyć ze smietaną i żółtkami. Wlać do wazy, włożyć tarty ser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak