Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka awaryjne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
jajko 1 szt
cukier puder
brzoskwinie 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka awaryjne

Kroki postępowania

1
Każdy płat ciasta podzielić na 6 kwadratów. Owoce umyć, podzielić na ćwiartki (można przedtem obrać je ze skórki). Na każdym kwadracie układać ćwiartkę brzoskwini.
Krok 1 - Ciastka awaryjne foto
2
Składać po przekątnej na pół. Ciastka ukladać na wysmarowanej odrobiną tłuszczu blasze, z wierzchu posmarować roztrzepanym jajem i piec na złoty kolor.
Krok 2 - Ciastka awaryjne foto
3
Gotowe ciastka wystudzić.
Krok 3 - Ciastka awaryjne foto
4
Posypać cukrem pudrem. Z podanych składników wychodzi 12 sztuk.
Krok 4 - Ciastka awaryjne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.08.2013 14:08
fajne, podobają mi się
MAR3STA 08.02.2012 23:05
uwielbiam ciasto francuskie
malaczarna23 07.02.2012 11:40
pyszne ciasteczka na szybko
anemon 23.01.2012 22:56
W awaryjnych i nie tylko, sytuacjach ciasto francuskie świetnie się sprawdza.
zuzanna_z 23.01.2012 13:20
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak