Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
ocet 3/4 szklanki
woda 3 szklanki
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
olej
Liść laurowy suszony Prymat
sól 2 łyżeczki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka

Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i wrzucić na wrzącą wodę na 5 minut, by ją sparzyć.

Zalewa:wodę, ocet, cukier, sól, zagotować. Odcedzoną gorącą paprykę układać ciasno w słoikach dodać gorczycę (kilka ziaren na słoik), listka laurowego, ziele angielskie (3 ziarna na słoik) i na wierzch do każdego słoika wlać po łyżce oleju.

Wrzącą zalewą zalać słoiki i odwrócić słoiki do góry dnem. Nie pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 22.12.2012 21:03
lubię taką paprykę jako dodatek do kanapek
msmariusz 17.01.2012 00:39
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak