Sposób przygotowania

Śliwki wraz z rodzynkami i cukrem zalać wodą (1,5 szklanki) i gotować przez godzinę. Następnie zgęstniałą masę przestudzić. Mąkę zagnieść z masłem i połączyć z wodą, solą i jajkiem, po czym owinąć ciasto folią i schłodzić przez minimum godzinę w lodówce. Po upływie godziny ciasto rozwałkować i wyłożyć nim małe foremki, a następnie nałożyć 1 łyżeczkę masy śliwkowej. Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze 200C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczniutkie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super łakocie!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    napewno są bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    długo się gotuje te śliwki ale ciasteczka każde lubię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !