Sposób przygotowania

Jajka należy ugotować na twardo w osolonej wodzie. Następnie wystudzić i obrać ze skorupki. Następnie zabieramy się za sos. Do garnuszka wrzucamy łyżkę stołową masła, gdy się rozpuści, dodajemy pół łyżki stołowej mąki i wymieszać. W następnej kolejności wlewamy ok. 0,5 litra bulionu drobiowego, doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalną, wszystko dokładnie mieszamy. Gdy bulion będzie gorący, dodajemy śmietanę, posiekany drobno koperek, mieszamy, następnie dodajemy ok. 1,5 łyżki stołowej mąki, wszystko energicznie mieszamy i sos jest gotowy. Gdy sos będzie za rzadki można jeszcze dodać mąki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Bardzo smakowite.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !