Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska z kurczakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa 1 szt
papryka czerwona 1 szt (srednia)
cebula 0,5 szt
ziemniaki 4 szt
marchew 1 szt
kukurydza 1 szt
pomidor 1 szt
bazylia 1 szczypta
czubrica czerwona 1 szczypta
makaron 4 łyżki (drobny)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska z kurczakiem

Kukurydzę ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić i oderwać wszystkie ziarna.
Porcję rosołową wypłukać i zalać 2 l wody. Nastawić na ogień. Dodać marchewkę i cebulę.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy ziemniaki i pokrojoną w kostkę paprykę, pomidor drobno pokrojony bez skórki, oraz kukurydzę (jeśli była duża to ok 3/4) i gotować do miękkości. Doprawić do smaku bazylią i czubricą.
Pod koniec wyjąć porcje rosołową oddzielić mięso i wrzucić do zupy. Dodać makaron i jeszcze chwilę pogotować. Posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 16.01.2012 23:31
coś dla mnie
agabi
agabi 16.01.2012 21:38
apetycznie wygląda
sylwia / sytofala 16.01.2012 21:14
wspaniale podana :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak