Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać pokroić w grube plastry, Włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować ok 10 min. Odcedzić i ułożyć na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Mięso pokroić w cieniutkie plasterki i przysmażyć z obu stron na brązowy kolor. Odłożyć. Na patelnię dodać odrobinę tłuszczu i włożyć warzywa i pieczarki.
Cebulę drobno posiekać, paprykę pokroić w paseczki i pieczarki w plasterki i przysmażyć, do smaku dodać sól pieprz i zioła. Wyłożyć równomiernie na ziemniakach. Polać beszamelem i posypać żółtym serem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 st . ok 30-40 min.

Przygotować sos: W rondelku przyrumienić paprykę i czosnek, dodać wodę i rozrobioną z mąką śmietanę oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy. Ciągle mieszając zagotować sos po czym zmiksować blenderem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezły przepis, lecz wolałabym z chudszym mięsem:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ciekawy przepis wart wypróbowania.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne te połączenie mięsa i warzyw to co lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ambitna zapiekanka - ciekawa smakowo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    same smakołyki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka131919

    warto wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !