Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jęzorek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jęzorki wieprzowe 3 sztuki
cebula 2 sztuki
czosnek 5 ząbków
mąka krupczatka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jęzorek

Jęzorki ugotować w lekko osolonej wodzie. Jak troszkę ostygną obrać je ze skórki i pokroić w plastry. Do drugiego garnka nalać troszkę wody, włożyć pokrojone jęzorki i pokrojone cebule. Dusić przez 30 min. Po czym dodać wyciśnięte 5 ząbków czosnku i zagęścić mąką. Danie gotowe i bardzo smaczne!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak