Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa ucierana z surowej piany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

poziomki 25 dkg
cukier puder 30 dkg
cytryna 1
białko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Masa ucierana z surowej piany

Poziomki umyc. Białka ubić na pianę. Dodawać po trochu cukru ciągle mieszając. Gdy masy przybędzie zgęstnieje dodawać po 1 łyżce poziomek. Gęstą pulchną masę przyprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak