Sposób przygotowania

Pieczarki i cebulę kroimy a następnie podsmażamy. Wodę gotujemy po czym wrzucamy do niej kostki bulionowe, pokrojoną w zapałki marchewkę i korzeń pietruszki, podsmażone z cebulą pieczarki oraz drobno pokrojona świeżą pietruszkę. Robimy masę na klopsiki: mieszamy mięso mielone, jajko, majeranek, sól i pieprz. Formujemy malutkie klopsiki i wrzucamy je do wrzącej zupy. Gdy klopsiki będą już ugotowane a warzywa miękkie zaprawiamy zupę śmietaną. Zupę można podawać z drobnym makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi sie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Smaczna zupka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !