Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z solą i kakao. Następnie dodać imbir, margarynę, cukier, żółtko i dokładnie wymieszać. Ciasto zawinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie ciasto rozwałkować, za pomocą foremek wykroić pierniczki. Piec w temperaturze 180 C przez 9 minut. Białko ubić z cukrem pudrem i sokiem z cytryny, posmarować pierniczki i odstawić by polewa zastygła.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    mniam mniam przepyszne polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie łakocie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pachnące musiały być.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie pachnące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetne te pierniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    już niedługo pora na pierniczki:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne, niedługo będę piekła
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super-aromatyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale super :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !