Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa jabłkowa z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 80 dkg
cukier 40 dkg
woda 150 ml
cytryna 1
migdały 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Masa jabłkowa z migdałami

Ugotować syrop. Jabłka i cytrynę zetrzeć i dodać do syropu. Gotować na dużym ogniu ciągle mieszając. Gdy masa jest gęsta, dodać posiekane migdały i wanilię. Masa wyśmienita do tortów, mazurków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak