Sposób przygotowania

Warzywa kroimy, kalafior w różyczki, a pozostałe dowolnie, ważne jednak żeby nie były pokrojone zbyt drobno. Umieszczamy warzywa w garnku, zalewamy wodą, dodajemy cukier i przyprawy (gorczycę, sól, pieprz, paprykę ostrą, liść laurowy i ziele angielskie). Gotujemy do czasu aż warzywa lekko zmiękną. Dodajemy ocet, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze chwilkę. Gotową sałatkę wkładamy do słoików i pasteryzujemy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo mocna zalewa
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    Zalewa nie jest mocna, należy wziąć pod uwagę fakt, że warzywa puszczą sok i całość naprawdę będzie łagodna. Robiłam tą sałatkę w tym roku i szczerze mówiąc wyszła nawet zbyt łagodna jak na mój gust.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Nalesnik

    pyszna jest ta sałatka, robię podobnie z taką zalewą i wcale nie jest mocna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna43

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię ostre sałatki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !