Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 2 litry bulionu drobiowego i dodajemy 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy bulion będzie wrzał dodajemy wcześniej obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach wrzucamy umytego i podzielonego na różyczki kalafiora i brokuła. Po ok. 15 minutach jako dodatek dodaję starte na tarce o grubych oczkach 2 ogórki kiszone. Na koniec zupę doprawiamy pieprzem, dodajemy umyty wcześniej, osuszony i posiekany drobno koperek oraz wlewamy ok. 150 ml śmietany 18%. Wszystko dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgosia6

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    lubi? s?odko?ci :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    a to jest fajny obiad...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    musi byc pyszna....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    w duecie zawsze ciekawiej :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Super wygląda i pewnie tak też smakuje.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !