Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowo-kalafiorowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 2 litr
smietana 18% 150 ml
kalafior 20 dag
ogórek kiszony 2 sztuk
ziemniak 0,5 kilogram
koper świeży
Pieprz czarny Prymat w młynku
sól do smaku
ziele angielskie 2 kulka
brokuły 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowo-kalafiorowa.

Do garnka wlewamy 2 litry bulionu drobiowego i dodajemy 2 ziarenka ziela angielskiego. Gdy bulion będzie wrzał dodajemy wcześniej obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Po 15 minutach wrzucamy umytego i podzielonego na różyczki kalafiora i brokuła. Po ok. 15 minutach jako dodatek dodaję starte na tarce o grubych oczkach 2 ogórki kiszone. Na koniec zupę doprawiamy pieprzem, dodajemy umyty wcześniej, osuszony i posiekany drobno koperek oraz wlewamy ok. 150 ml śmietany 18%. Wszystko dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

roboking 12.03.2012 20:37
Super wygląda i pewnie tak też smakuje.
1j1o1l1a1 03.03.2012 00:09
w duecie zawsze ciekawiej :)
kate.500 24.02.2012 07:28
musi byc pyszna....
krokodyl 30.01.2012 02:30
a to jest fajny obiad...
krokodyl 30.01.2012 02:29
lubi? s?odko?ci :)
Małgosia6 19.01.2012 08:33
pychotka
Dorian 17.01.2012 08:41
moje smaki
Emilia22 16.01.2012 19:28
pyszności
Monika111 16.01.2012 19:22
fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak