Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso natrzeć solą i pieprzem. 1 łyżkę masła zagnieść z mąką i odstawić do lodówki. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć na nim mięso z wszystkich stron. Dodać koncentrat, liść laurowy i kolendrę. Dodać 3/4 bulionu i dusić ok.1 godz. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę, razem z marchewką, czosnek posiekać, natomiast por w pół talarki. Pozostałe masło rozgrzać i podsmażyć na nim czosnek i marchewkę. Następnie dodać por i resztę bulionu. Gotować ok. 10 min. Na oleju smażyć ziemniaki doprawiając solą i pieprzem. Mięso wyciągnąć. Do tego wywaru dolać wywar z jarzyn i razem z jarzynami zmiksować. Do zmiksowanych jarzyn razem z bulionem dodać mięso, dobrze podgrzać i podawać razem z usmażonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    świetna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne mięsko
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    na pewno pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !