Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaelo

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smietana kremowa 1/2 litra
kokos 25 dkg
czekolada biała 20 dkg
czekolada deserowa 10 dkg
śnieżka 2 opakowania
płatki migdałowe 10 dkg
Biszkopty 2 szt
marmolada 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaelo

Kroki postępowania

1
Upiec dwa biszkopty. Każdy z czterech jajek, 8 dkg mąki, 10 dkg cukru i 1 łyżeczki proszku do pieczenia.
Krok 1 - Rafaelo foto
2
Na jeden biszkopt dać marmoladę i rozsmarować.
Krok 2 - Rafaelo foto
3
Śmietanę ubić na sztywno razem ze śnieżkami.
Krok 3 - Rafaelo foto
4
Białe czekolady połamać w kostki i roztopić.
Krok 4 - Rafaelo foto
5
Do ubitej śmietany dodać roztopioną czekoladę.
Krok 5 - Rafaelo foto
6
Dodać kokos i dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Rafaelo foto
7
3/4 masy rozprowadzić na marmoladzie.
Krok 7 - Rafaelo foto
8
Przykryć drugim biszkoptem i dać pozostałą masę.
Krok 8 - Rafaelo foto
9
Na rozłożoną masę wysypać migdały.
Krok 9 - Rafaelo foto
10
Czekoladę deserową roztopić i polać po migdałach.
Krok 10 - Rafaelo foto
11
Smacznego
Krok 11 - Rafaelo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 24.10.2013 16:29
ciasteczko do kawki lubie zawsze
mirosława4 28.08.2013 13:41
bardzo lubię to ciasto ale ja robię zupełnie inaczej :)
caralajna 24.07.2013 06:55
pyszne ciasto
barbara11561 13.06.2013 10:11
wygląda bardzo apetycznie-pyszne ciacho
Natalia/tubisiek 11.06.2013 15:36
wspaniałe ciasto! :)
romanrafal
romanrafal 07.04.2013 12:29
pyszne palce lizać
RenataZ-et 22.10.2012 19:30
REWELACJA!
mamusia1 25.07.2012 17:59
wspaniałe!
kate.500 06.07.2012 08:07
piekne slodkie super
MagdaXXX 25.06.2012 14:10
piękne
jeta72 16.02.2012 19:48
pycha
Wafelek2601 09.02.2012 22:43
świetne ciasto
teresa18 16.01.2012 20:30
mniam pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak