Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielona rolada z andrutami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa mielonego 1/2 kg
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
andrut
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielona rolada z andrutami

Bułkę namoczyć w mleku. Mięso urobić z jajkiem, odciśnietą bułką oraz przyprawami. Rozsmarować na andrutach. Gdy wafle zmiękną zwinąć w roladę. Następnie zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2 godz do lodówki. Po tym czasie odwinąć roladę, pokroić na plasterki i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.10.2013 23:42
fantastyczny pomysł
adelajda 25.06.2013 12:05
super pomysł
AURELKA 25.02.2013 16:43
bardzo lubię
caralajna 06.12.2012 08:26
bardzo apetyczna i pomysłowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak