Sposób przygotowania

1. Ciasto: Jajka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem oraz stopioną, zimną margarynę. Podzielić na pół. Do 1 części dodać kakao i mleko. Na blachę o wym. 24x29cm wyłożyć najpierw jasne, potem ciemne ciasto. Rzędami ułożyć pokrojone kawałki jabłek. Piec ok. 35 min w temp. 175st.
2. Krem: Na mleku z cukrem ugotować budynie, przestudzić, utrzeć z margaryną. Masę wyłożyć na zimne ciasto. Polać polewą czekoladową. Można także użyć budyniu waniliowego czy śmietankowego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Świetne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amanda

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amanda

    mniam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czasami je robię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo dobre ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite ciasto
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    w przepisie moglibyście bardziej sprecyzować jaka to ma być maka , w składnikach pisze tylko maka a w przyrządzaniu ze maka ziemniaczana, wiec mam dac 2 szkl maki ziemniaczanej?? No i pierwszy raz słysze o budyniu biszkoptowym...
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Przepraszam za tą make ziemniaczaną , chyba jestem ślepa ha ha ha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Mąka ma być zwykła pszenna, a co do buyniu, to są takie budynie o smaku biszkoptowym:) Wystarczy poszukać:)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Zrobiłam dzisiaj to ciasto i wyszło nawet pomimo tego ze do ciasta zapomniałam dać margaryne ha ha ha Rozpusciłam ją i wyniosłam do innego pokoju by ostygła no i przypomniałam sobie o niej jak juz ciasto sie piekło...ale bez margaryny tez jest fajne , wyszło jak biszkopt tylko twardsze , dobrze ze dodałam 1 szklanke maki ziemniaczanej i 1 normalnej
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    CZEKOLAKDA_M dziękuję za wiadomość , niestety nie mieszkam w Pl i u nas w polskich sklepach nigdy takowego budyniu nie widziałam a często robię dzieciom różne smaki bo lubią taki deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    W takim razie cieszę się, że smakowało:);) A jak bez margaryny to przynajmniej mniej kaloryczne wyszło:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !