Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa pomarańczowa z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze bez pestek 35 dkg
jabłka 35 dkg
cytryna 1
migdały 10 dkg
cukier 50 dkg
woda 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Masa pomarańczowa z jabłkami

Ugotować syrop. Pomarańcze, cytrynę jabłka ze skórą zetrzeć na tarce o dużych otworach a następnie dodać do syropu. Gotować na dużym ogniu mieszając do przezroczystości, pod koniec dodać obrane migdały lub drobno posiekane orzechy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 10.04.2011 16:04
takiej nie robiłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak