Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos - bogatsza wersja

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt.
kapusta kiszona 500 gram
kiełbasa zwyczajna 2 szt.
polędwica sopocka 300 gram
szynka wieprzowa 500 gram
szynka wędzona 300 gram
sól do smaku
grzyby suszone kilka sztuk
woda ile trzeba
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos - bogatsza wersja

Kroki postępowania

1
Kapustę świeżą drobno poszatkować, włożyć do garnka, zalać wodą - mniej więcej do połowy obj. garnka, dodać pokrojoną w kostkę szynkę wieprzową (ja dodałam jeszcze inne mięso - co zostało mi z poprzedniego dnia z obiadu). Posolić, gotować na średnim ogniu.
Krok 1 - Bigos - bogatsza wersja foto
2
Wędliny pokroić w kostkę.
Krok 2 - Bigos - bogatsza wersja foto
3
Dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty i ziele angielskie. Wymieszać.
Krok 3 - Bigos - bogatsza wersja foto
4
Dodać kiszoną kapuste.
Krok 4 - Bigos - bogatsza wersja foto
5
Dodać pokrojone kiełbasy oraz suszone grzyby.
Krok 5 - Bigos - bogatsza wersja foto
6
Dodać przecier oraz przyprawę do bigosu. Wymieszać. Gotować jeszcze na średnim ogniu około pół godz.
Krok 6 - Bigos - bogatsza wersja foto
7
Podawać z pieczywem. Smacznego!
Krok 7 - Bigos - bogatsza wersja foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 17.01.2012 13:08
lubię bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak