Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cepeliny ziemniaczane z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 2 kg
mąki ziemniaczanej 3 łyżki
cebula 1 szt
mięsa mielonego 40 dag
przecieru pomidorowego 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Cepeliny ziemniaczane z mięsem

1/3 ziemniaków ugotować w mundurkach i zmielić. Resztę ziemniaków zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zmieszać, dodać mąkę oraz szczyptę soli. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso, 2 łyżki wody oraz przecier, podsmażyć. Łyżką nabierać porcje ciasta, nakładać ok. łyżeczki farszu, sklejać kulki. Gotować w osolonym wrzątku opk. 30 min. Podawać z cebulką ze skwarkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.10.2013 15:46
super ! bardzo lubię :)
Ewelina38 07.10.2013 12:55
pysznie wyglądają i ta cebulka, dokładnie taka jaką lubię :)
Iwusia 27.08.2013 23:20
ciekawa nazwa, a danie jadłam, ale chyba pod inną nazwą :)
caralajna 05.05.2013 06:54
takich nie jadłam, fajne
Adamorek 27.01.2012 15:27
o kuchnia wschodu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak