Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle wieprzowe 10 sztuk
kapusta kiszona 1/2 kg
olej 2 łyżki
sól
pieprz
śmietana kremowa 30% 1/2 szklanka
natka pietruszka 1/2 pęczek
chili Prymat
masło 2 łyżki
Zasmażka:
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z kapustą

Jałowiec, liście laurowe, chili, posiekaną natkę pietruszki dodajemy do kapusty kiszonej, mieszamy - odstawiamy na 1 godzinę. Mięso rozbijamy i kładziemy na nie porcje kapusty, formujemy roladki, spinamy wykałaczką. Obsmażamy je na maśle. Doprawiamy. Resztę kapusty dodajemy do powstającego sosu, dodajemy zasmażkę, śmietanę i dusimy pod przykryciem około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak