Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serownik obiadowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 szt
masło 35 dag
kwaśne mleko 4,5 l
biały ser 12 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: serownik obiadowy

Nagrzewamy piekarnik i dajemy do niego mleko na 15 min , gdy mleko nam się zetnie odlewamy kożuszek . Do masy twarogowej wbijamy jajka , dodajemy roztarte masło i pokrojony ser w kostkę , solimy i przekładamy do natłuszczonej brytfanny i zapiekamy . Sernik podajemy na gorąco z siadłym mlekiem lub śmietanką i gotowanymi ziemniakami i surówkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 19.06.2012 12:18
Ciekawy przepis :)
malaczarna23 28.01.2012 08:21
co? innego
jolanta19 16.01.2012 18:53
coś nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak