Sposób przygotowania

piersi nacinamy od grubszej strony (robimy kieszonkę), uważając żeby nie przeciąć fileta na wylot. Mięso nacieramy przyprawami (jakie kto lubi, ja użyłam soli, pieprzu i słodkiej papryki)

Oscypka trzemy na tarce, dodajemy do niego tymianek i czosnek granulowany. powstałą mieszanką nadziewamy filety. spinamy wykałaczką tak, żeby farsz nie wypłynął.

Panierujemy tak, jak schabowe: w mące, jajku i bułce tartej.

Smażymy ze wszystkich stron na złoty kolor. Ponieważ filety są dość grube, po usmażeniu wkładam je jeszcze na jakieś 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, żeby nie były surowe w środku

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    fasola

    wow super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    to musi byc pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela8

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !