Sposób przygotowania

Mięso należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy papryką słodką w proszku, nacieramy przyprawą do wieprzowiny, nacieramy czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Mięso umieszczamy w naczyniu, wlewamy 3 łyżki oleju, przykrywamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie plastry karkówki umieszczamy w rękawie do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Po tym czasie rozcinamy rękaw i przypiekamy mięso na termoobiegu przez ok. 5 do 7 minut w zależności od upodobań.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    fasola

    smaczny obiad
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma jak kawa?ek dobrego mi?siwa :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie ma jak kawa?ek dobrego mi?siwa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Nie ma to jak kawałek mięska.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajna;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !