Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka.

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbek
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1/2 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej słonecznikowy 3 łyżka
karkówka 5 bez kości
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka.

Mięso należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy papryką słodką w proszku, nacieramy przyprawą do wieprzowiny, nacieramy czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Mięso umieszczamy w naczyniu, wlewamy 3 łyżki oleju, przykrywamy i wkładamy do lodówki na godzinę. Po tym czasie plastry karkówki umieszczamy w rękawie do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez pół godziny. Po tym czasie rozcinamy rękaw i przypiekamy mięso na termoobiegu przez ok. 5 do 7 minut w zależności od upodobań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.04.2012 22:49
fajna;))
Papryczka 03.04.2012 19:58
apetyczna
roboking 11.03.2012 12:09
Nie ma to jak kawałek mięska.
olkaaa 25.02.2012 14:42
uwielbiam
cooleczka 15.02.2012 17:37
smakowita
1j1o1l1a1 24.01.2012 15:16
nie ma jak kawa?ek dobrego mi?siwa :)
1j1o1l1a1 24.01.2012 15:16
nie ma jak kawa?ek dobrego mi?siwa :)
fasola 16.01.2012 16:22
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak