Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić dobrze. Następnie dodać cukier i ubijać do uzyskania gęstej piany. Dodać żółtka i mieszać na najmniejszych obrotach miksera. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Całość wsypać do miski i wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto wlać do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez 30 minut. Wyjąć i ostudzić. I WARSTWA: brzoskwinie wyłożyć na biszkopty. Sok pozostały z puszki brzoskwiń wlać do miski. Dodać do niego sok brzoskwiniowy. Wymieszać dobrze. Przelać pół szklanki do osobnego garnuszka. Do garnuszka dodać budynie i dobrze wymieszać. Większą część soku zagotować. Gdy będzie się gotować wymieszać sok z sokiem z budyniami. Jak się zagotuje wtedy przełożyć masę na brzoskwinie. Odłożyć na ok. 1 godzinę.II WARSTWA: Śmietanę 30 procentową ubić w naczyniu. Dodać śnieżkę w proszku i cukier puder. Żelatynę rozpuścić jak podano na opakowaniu. Jak będzie zimna dodać do śmietany. Wymieszać. Przełożyć na placek. Wyrównać. Na wyrównaną śmietanę zetrzeć czekoladę. Odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetny a wygląda rewelacyjnie:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Wow! Gosia ! jakie pyszności....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    zawsze wieczorem naoglądam się Twoich przepisów a potem głodna się robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    ładnie wyglada ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !