Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PALUSZKI RYBNE DOMOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet jabłkowy 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
mąka
sól szczypta
pieprz szczypta
panga 3 płaty
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PALUSZKI RYBNE DOMOWE

Rybę rozmrozić i pokroić w wąskie paski. wrzucić do miski, dodać ocet jabłkowy, przyprawę do ryb i szczyptę pieprzu. Marynować ok. 20 - 30 minut. Nigdy do marynowania nie dodajemy soli bo ryba zrobi się twarda.
po odczekanym czasie, rybę osączyć z zalewy na sitku. panierować w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i solą oraz w bułce tarte. smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 30.04.2012 09:39
smacznie wyglądają.:)
Lucyna3 16.01.2012 14:06
ocet jabłkowy zabija nieprzyjemny zapach jaki mają czasami ryby takie jak mintaj czy panga. a przy okazji sprawia że ryba smakuje rewelacyjne.
cooleczka 16.01.2012 14:03
nie wiedziałam, że dodaje się octu jabłkowego - ja zawsze skrapiałam rybę cytryną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak