Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić i pokroić w wąskie paski. wrzucić do miski, dodać ocet jabłkowy, przyprawę do ryb i szczyptę pieprzu. Marynować ok. 20 - 30 minut. Nigdy do marynowania nie dodajemy soli bo ryba zrobi się twarda.
po odczekanym czasie, rybę osączyć z zalewy na sitku. panierować w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i solą oraz w bułce tarte. smażyć na głębokim oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    nie wiedziałam, że dodaje się octu jabłkowego - ja zawsze skrapiałam rybę cytryną
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lucyna3

    ocet jabłkowy zabija nieprzyjemny zapach jaki mają czasami ryby takie jak mintaj czy panga. a przy okazji sprawia że ryba smakuje rewelacyjne.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    smacznie wyglądają.:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !