Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babeczki serduszka

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

babeczki
Krem:
dżem wiśniowy
dokładne składniki w opisie

Przepis i sposób przygotowania na: babeczki serduszka

babeczki :
1/2 margaryny
0,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki
4 żółtka
krem:
1 kostka masła
0,5 szklanki cukru pudru
4 żółtka
1 kieliszek spirytusu
pozostałe:
dżem wiśniowy

babeczki : Margarynę siekamy i wraz z żółtkami, mąką i cukrem zagniatamy ciasto. Ciasto musi być dobrze wyrobione. Następnie ciasto zagniatamy w kulkę i wkładamy do foliowej torebki. Umieszczamy w zamrażarce na 30 minut, Następnie wylepiamy foremkę silkonową z otworami w kształcie serduszek ciastem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Dekorujemy czy chcemy. krem:Masło najlepiej jak jest miękkie. Żółtka jaj ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, aż do białości. Następnie dodajemy posiekane miękkie masło i ucieramy dalej. Dolewamy po trochu spirytus lub wódkę i ucieramy. Krem dobrze jak schłodzimy przed nałożeniem na wybrane ciasto, będzie miał lepszą konsystencję. Na babeczki nakładamy dżem i na około dekorujemy kremem maślanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 13.08.2013 20:24
pięknie wyglądają
cooleczka 17.02.2012 17:47
urocze :)
banditka 16.02.2012 20:48
slodkie :)
parysek10 15.02.2012 22:59
Ale cudne.
IlonaAlbertos 30.01.2012 14:39
Wygl?daj? ?licznie.
Izka192 28.01.2012 18:07
?liczne
Monika111 16.01.2012 14:40
BArdzo fajne babeczki :)
M-W 16.01.2012 14:06
takie serduszka w sam raz na walentynki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak