Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, żółtek, cukru wanilinowego, cukru kryształu, proszku do pieczenia i śmietany zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki i zostawić na 30 minut. Zrobić galaretkę-można trochę mniej wody dać.
W tym czasie ugotować budyń-tak jak na opakowaniu, tylko 400 ml mleka i dodatkowo łyżka mąki ziemniaczanej. Jak ostygnie, zmiksować z margaryną.
Blaszkę do tarty wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem i piec w 180 stopniach około 25 minut. Banany pokroić w plasterki.
Wyjąć ciasto, jak przestygnie nalożyć krem budyniowy. Na to banany i zalać gęstniejącą galaretką cytrynową.
Smaczności!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajne połączenia z galaretką cytrynową
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe:)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    przysięgam że myślałam że tarta mnie juz nie zdziwi, ale z bananem jeszcze nie jadłam :) muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pyszności! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    wygląda rewelacyjnie
  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    i tak smakuje :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    i tak smakuje :D
  • 2
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    przepysznie wygląda!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    przepysznie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    ciekawie wygląda...
  • 1
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    Smacznie wyglada pewnie smakuje tak samo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    rewelacyjna tarta
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniała, banany uwielbiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    gabi162825

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !