Sposób przygotowania

Umyte pieczarki posiekać i usmażyć na maśle. Sparzone orzechy obrać ze skórki i też drobno posiekać. Do usmażonych pieczarek dodajemy orzechy, chrzan i żółtka. Wszystko to doprawić do smaku i chłodzimy. Mięso myjemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż tylko nie do końca. Tak aby powstała kieszeń, którą napełniamy przygotowanym farszem. Wszystko związujemy nitką, aby farsz się nie wysypał. Mięso obtaczamy w mące. Następnie obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do brytfanki i pieczemy w gorącym piekarniku ok. 1 godz. od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem. Przed podaniem kroimy w grube plastry.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !