Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab nadziewany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
olej 4 łyżki
mąka 3 łyżki
pieczarki 25 dkg
żółtko jajek 2
orzechy 8 dkg
masło 1,5 łyżki
chrzan świeżo starty 1 łyzka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab nadziewany

Umyte pieczarki posiekać i usmażyć na maśle. Sparzone orzechy obrać ze skórki i też drobno posiekać. Do usmażonych pieczarek dodajemy orzechy, chrzan i żółtka. Wszystko to doprawić do smaku i chłodzimy. Mięso myjemy, osuszamy i przecinamy wzdłuż tylko nie do końca. Tak aby powstała kieszeń, którą napełniamy przygotowanym farszem. Wszystko związujemy nitką, aby farsz się nie wysypał. Mięso obtaczamy w mące. Następnie obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do brytfanki i pieczemy w gorącym piekarniku ok. 1 godz. od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem. Przed podaniem kroimy w grube plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 18.06.2013 08:14
smaczne te zawijaski ze schabu.
Bernadeta1 22.04.2013 00:34
pyszne jedzonko
Łukasz15 29.09.2012 15:51
bardzo lubię
kate.500 30.06.2012 22:03
pycha
RenataZ-et 10.06.2012 13:54
pyszny i efektowny
IKrakowianka 12.02.2012 17:15
świetny
aga130982 06.02.2012 10:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak