Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa czekoladowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 opakowanie
cukier 3/4 szklanki
żółtko jajek
czekolada 5 dkg
wódka 1 kieliszek
mleko 1,75 szkl
budyń czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: Masa czekoladowa

Kroki postępowania

1
Budyń ugotować w/g przepisu w 1,75 szkl. mleka. Ostudzić.
Krok 1 - Masa czekoladowa foto
2
Masło ucieramy z cukrem a następnie dalej ucierając dodajemy żółtko.
Krok 2 - Masa czekoladowa foto
3
Powoli dodajemy ostudzony budyń, startą czekoladę.
Krok 3 - Masa czekoladowa foto
4
A na końcu wódkę. Dokładnie wymieszać. Masa jest gotowa do przełożenia.
Krok 4 - Masa czekoladowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milena87 23.04.2013 21:31
bardzo fajny przepis
mirosława4 06.10.2012 17:51
smaczna
Natalia40 23.08.2012 15:34
pyszności
IKrakowianka 15.03.2012 21:39
bardzo dobra
Wafelek2601 07.02.2012 14:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak