Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO ŚMIETANKOWO BANANOWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
czekolada gorzka 2 szt
masło 1 szt
kawa rozpuszczalna 3 łyżki
cukier 300 g
mąka 300 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana kremówka 2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier puder 6 łyżek
czekolada mleczna 2 szt
sok z cytryny 1 szt
kawa z mlekiem 1 szkl
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO ŚMIETANKOWO BANANOWE

CIASTO:
Masło utrzeć do białości. Dodać roztopioną i lekko przestudzoną gorzką czekoladę zmiksować, Kawę rozpuścić w 2 łyżkach wody zmiksować z masą. Dodać cukier, zmiksować. Białka ubić, a do masy dodawać po jednym żółtku. Później dodać mąkę i proszek i białka.. Wszystko wymieszać. Wylać do formy i upiec po ostudzeniu przekroić na 2 części i nasączyć każdą z nich kawą z mlekiem posłodzoną.
KREM
Śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do śmietany. Czekoladę mleczną zetrzeć na tarce. Ok 1/3 masy odłożyć na talerz, a do reszty wsypać czekoladę.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
czarny biszkopt - banany przekrojone wzdłuż nakropić sokiem z cytryny - krem - biszkopt - krem - posypać czekoladą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jerry1 17.04.2012 12:38
super
eli82 23.02.2012 19:20
pycha
agnieszka214 17.01.2012 12:55
apetyczne
iziona 16.01.2012 13:17
Apetyczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak