Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Filety z karpia i halibuta umyć, oczyścić z ości, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie zamarynować w oliwie, pieprzu cytrynowym, soku z cytryny, koprze i soli. Odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Filety ułożyć jeden na drugim, zawinąć w folię spożywczą formując rulon i wstawić do zamrażarki na 24 godziny.
Oliwę z pestek dyni, ocet winny, miód pszczeli i zalewę z marynowanych rydzów wymieszać z pokrojonymi w plastry rydzami. Powstały sos wstawić do lodówki.
Mango i białą rzepę umyć, obrać ze skóry, pokroić w cienkie paski i wymieszać z kiełkami.
Roladę rybną wyjąć z zamrażarki, odczekać ok.. 15 , na nich minut, a następnie pokroić w cienkie plastry (jak na carpaccio). Plastry rybne rozłożyć na talerzach, na nich ułożyć sałatkę. Całość posypać prażonymi pestkami dyni i skropić sosem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    typowo polska potrawa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    męski duecik?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    estetycznie podane
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie dla mnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    wygląda super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Cikakameku

    wygląda super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !