Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy ocet jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
woda 350 ml
cukier 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: domowy ocet jabłkowy

jabłka obierz e skórki,usuń gniazda nasienne i pokrój w cząstki. wodę wymieszaj z cukrem (woda ma być przegotowana i wystudzona). zalej nią jabłka i odstaw pod przykryciem. czekaj kilka dni aż całość sfermentuje. po 50 dniach ocet przelej do butelek i szczelnie zamknij.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tessa478 16.02.2012 14:17
Zrobiłam ale po dwóch tygodniach śmierdzi jabolem a nie octem :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak