Sposób przygotowania

Skrzydełka moczyć około godziny w wodzie z dodatkiem soli.
Wymieszać jajko z dodatkiem mleka i przypraw (curry, ostra papryka, sól).
Iloœść przypraw jaka użyjemy zależy od naszego gustu i od tego jak ma być ostry kurczak.
Wymieszać mąkę i bułkę tartą w proporcji 1:3. Łyżkę płatków kukurydzianych rozdrobnić i dodać do mąki.
Lotki ze skrzydełek wyrzucić, a pozostałe odsączyć z wody. Obtoczyć je w mące z bułką i płatkami, a potem w jajku z przyprawami i na koniec jeszcze raz w mące. Rozgrzać olej z dodatkiem masła (musi być tego tyle by skrzydełka zanużyły się całe). Gdy tłuszcz się rozgrzeje, włożyć do niego panierowane skrzydełka. Smażyć na złoty kolor.

Smaczności

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !