Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 18 proc
masło 1 łyżka
ser-różne rodzaje

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowy

Rozpuścić minimum 18% śmietanę na gorącej głębokiej patelni. Dodać do niej masło. Jak się rozpuści, dodać podrobnione kawałki kilku gatunków sera, np.: żółty, topiony, tostowy, mozzarella, gorgonzola, parmigiano, itp. Im ser ma wyraźniejszy smak tym jest bardziej odpowiedni. Topić to wszystko cały czas mieszając drewnianą łyżką, aż przybierze jednolitą płynna konsystencję i jednocześnie się nie przypali.
Sos nie może być za rzadki-w razie potrzeby dodać sera ani za gęsty-dodać śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 14.02.2012 09:36
Przepyszny:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak